Reklamlar

A A A A Gönderen Konu: Sahabelerden Hal Ve Tevekkül Dersleri  (Okunma sayısı 80 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı filiz coşkun

• Kahraman Üye
  • *

• Toplam İleti : 1,045
  • Toplam Konu : 1,028
    • Profili Görüntüle
Sahabelerden Hal Ve Tevekkül Dersleri
« : 02-01-12 / 17:13 »

Hz. Ömer (ra) demiştir ki:

“İster hoşuma giden olsun, isterse de gitmeyen; hangi hal üzere sabahlarsam sabahlayayım benim için fark etmez. Çünkü ben hayrın hoşuma gidende mi yoksa gitmeyende mi olduğunu bilmiyorum.”

Hz. Ali’ye (ra):

“Ebu Zerr-i Gıfârî (ra), “Benim yanımda fakirlik zenginlikten, hastalık da sıhhat ve afiyetten daha sevimlidir!” diyor. Siz ne buyurursunuz?” denildi.

Hz. Ali (ra) şunları söyledi:

“Allah Ebu Zer’den (ra) razı olsun! Ben diyorum ki, insan Allah’ın kendisi için vermiş olduğu şeylere razı olup, bundan başkasını temenni etmemelidir. Kaza ve kaderin tasarrufuna razı olmanın sınırı budur.”

Hz. Ali (ra) devamla şöyle buyurmuştur:

“Allah’ın kaza ve kaderi kendisine razı olan ya da olmayan herkes üzerinde hükmünü icra eder. Ancak hükmüne razı olanlar sevap kazanırken, razı olmayanların amelleri boşa gider.”

Abdullah b. Mesut (ra) da diyor ki:

“Kıyamet gününde bütün insanlar dünyada az bir geçimle yetinmiş olmayı temenni edeceklerdir. Nefsinde bir şüphe bulunmadığı sürece sizden herhangi birinize akşam ya da sabah içinde bulunduğu durum zarar veremez. Sizden birinizin bir ateş korunu ağzına alıp sönünceye kadar tutması, Allah’ın kendisi için hükmettiği bir şeye “Keşke bu olmasaydı! Keşke şöyle olsaydı!” şeklinde itiraz etmesinden daha hayırlıdır”
(Kenz, II/145)

Linkback: http://www.kirmizigulfm.com/forum/sahabeler-ashabi-kiram/sahabelerden-hal-ve-tevekkul-dersleri-t2211.0.html

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter