Reklamlar

A A A A Gönderen Konu: İbn-i Abbas (Radıyallahu Anhuma) ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir  (Okunma sayısı 174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ROTALI_KAPTAN

• www.kirmizigulfm.com
  • Yönetici
  • *

• Toplam İleti : 859
  • Toplam Konu : 818
  • www.ilahivideoizle.com
    • rotalikaptan
    • kirmizigulfm@gmail.com
    • kirmizigulfm
    • Profili Görüntüle
    • KIRMIZIGÜL İLAHİ FM

İbn-i Abbas (Radıyallahu Anhuma) ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir.:

"Bir kere Cibril'i Emin Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile beraber görüşüyorlarken göğün kenarı yarıldı o anda, Cibril-i Emin küçülmeye ,büzülmeye ve yere yanaşmaya başladı,birden Resulullah'ın önünde bir melek belirerek:

" Ey Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Rabbin sana selam söylüyor ve seni Peygamber ve melik (padişah) olman ile Peygamber ve kul olman arasında serbest bırakıyor . " dedi.

Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle anlatıyor. o zaman Cibril " Tevazu et." diye eliyle bana işaret etti.Ben onun bana nasihat edici olduğunu anlayarak " Kul ve Peygamber" (olayım) dedim .O melek semaya yükselince ben : " Ey Cibril sana o meleğin kim olduğunu sormak istemiştim .Fakat senin halini görmem beni sormaktan alıkoydu,bu kimdir? " dedim .Cebrail (Aleyhisselam) ;
O ,israfil'dir.Allah'u Teala onu yarattığı günden beri huzurunda ayaklarını kıpırdatmaz ve gözünü yukarıya kaldırmaz bir halde yarattı.Onun Rab Teala ile arasında yetmiş nur vardır ki ,onlardan herhangi bir nura yanaşsa mutlaka yanar.Levh-i Mahfuz onun önündedir.

Allah-u Teala gökte ve yerde bir şey olmasını murat edince o Levh yükselir ve israfil'in yüzüne vurur.(önüne gelir)o ona bakar ,benim işim ise bana emreder.Mikail'in işi ise ona emreder.Ölüm meleğinin işi ise ona emreder." dedi.

O zaman ben " Ey Cibril sen hangi iş üzeresin "dedim. O : " Rüzgarlar ve ordular üzerine ( vazifeliyim ). " dedi."Mikail ne ile görevli ." dedim." Bitkiler ve yağmurlar üzerine ." dedi." Ölüm meleği ne vazife üzere ." dedim.Ruhları almakla görevlidir dedi.sonra Cibril'i Emin " Ben İsrafil'in ancak kıymamet kopacağında ineceğini zannetmiştim , senin bende gördüğün halde ancak kıyametin kopmasından korktuğumdandır " dedi.

Linkback: http://www.kirmizigulfm.com/forum/melekler-ve-gorevleri/ibni-abbas-radiyallahu-anhuma-in-soyle-buyurdugu-rivayet-edilmistir-t170.0.html

Radyo Dinle: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Video İzle: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Dua İstiyorum: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı dj_melek44

• Radyo Sunucusu
  • *

• Toplam İleti : 235
  • Toplam Konu : 159
    • Profili Görüntüle
ALLAH razı olsun böyle güzel paylaşımlarlar zamanı boşa geçirmek yerine islami paylaşımlar okuyoruz..

Çevrimdışı ROTALI_KAPTAN

• www.kirmizigulfm.com
  • Yönetici
  • *

• Toplam İleti : 859
  • Toplam Konu : 818
  • www.ilahivideoizle.com
    • rotalikaptan
    • kirmizigulfm@gmail.com
    • kirmizigulfm
    • Profili Görüntüle
    • KIRMIZIGÜL İLAHİ FM
AMİN ECMAİN İNŞALLAH RABBİM SİZLERDENDE RAZI OLSUN BU HİZMETTE PAY SAHİBİ OLDUĞUNUZ İÇİN.

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter