Reklamlar

A A A A Gönderen Konu: Çocuğumla ilişkilerim nasıl olmalı?  (Okunma sayısı 60 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı filiz coşkun

  • Kahraman Üye
  • *

  • Toplam İleti : 1,045
  • Toplam Konu : 1,028
  • Karma: : +1/-0
    • Profili Görüntüle
Çocuğumla ilişkilerim nasıl olmalı?
« : 02-01-12 / 16:45 »

Çocuğumla ilişkilerim nasıl olmalı?   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
   
1-Çocuğumuzla konuşmasak bile onlara sürekli mesaj verdiğimiz ve bir şeyler öğrettiğimiz unutulmamalı. Her davranışımız bilinçli ve şuurlu olmalı; çünkü çocuğumuz tarafından sürekli izleniyor, takip ediliyoruz.

2- Çocuklarınızı akranlarıyla kıyaslamayın, örneklendirme yapın. Örnek vereceğiniz kişi ile çocuğunuz arasında en az 10 yaş olmasına dikkat edin. Böylece çocuk örnek verilen kişiyi kendine rakip hissetmeyecektir.

3- Övgüyü de, eleştiriyi de çocuğun şahsına değil, davranışına yapın. Böylece övgüde çocuğun benliğinin kabarmasına, yergide de özgüveninin sarsılmasına engel olursunuz. Örneğin; "Sen çok iyi bir çocuksun ama bu yaptığın davranış sana hiç yakışmadı."

4- Problem size göre küçük olabilir, ciddiye alın. Çocuğunuzun problemlerinin çözümü ile ilgili olarak onunla yapacağınız görüşmeleri mümkünse farklı ortamlarda yapın. Dışarıda farklı bir yerde bir çay içerek, dondurma yiyerek meseleleri konuşun.

5- "Kısıtlı özgürlük" hakkını kullandırın. Örneğin markete giderken anlaşın. "Çikolata, cips, kola dışında 3 şey alma hakkın var, ya da benim belirleyeceğim 3 kıyafet arasından birini seçme hakkın var." gibi şartlarınızı ve kurallarınızı net ifade edin. Böylece çocuk sizin gözetiminiz ve isteğiniz doğrultusunda seçme hakkını kullanmış olur.

6- Konu ne olursa olsun (ders, arkadaşlık, ödev yapma vs.) ortamda gerilimin, kavganın kokusunu alıyorsanız tartışmaya girmeyin. Sakinleşince konuşmayı deneyin. Çünkü hiçbir şey çocuğunuzdan, onunla kuracağınız güzel iletişimden önemli değildir.

7- Kesinlikle fiziksel şiddete başvurmayın. Fiziksel şiddet bütün gerekçelerinizi ve haklılığınızı geçersiz kılar.

8- Ona çok eleştirel davranmayın. Önce "Ben mükemmeliyetçi biri miyim?" sorusuna cevap verin. Sürekli eleştirilen çocuk iletişim kurmakta zorlanır. Kişilik ve irade erozyonu yaşar. Her işte eleştirileceğini düşünür.

Linkback: http://www.kirmizigulfm.com/forum/gul-cocuklar/cocugumla-iliskilerim-nasil-olmali-t2196.0.html




Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt / Gösterim Son İleti
xx
Nasıl Öleceğiz

Başlatan ROTALI_KAPTAN

0 Yanıt
59 Gösterim
Son İleti 11-12-11 / 03:28
Gönderen: ROTALI_KAPTAN
xx
Nasıl Öleceğiz

Başlatan ROTALI_KAPTAN

0 Yanıt
92 Gösterim
Son İleti 12-03-12 / 01:35
Gönderen: ROTALI_KAPTAN
xx
Dua Nasıl Yapılır ?

Başlatan dj_melek44

2 Yanıt
75 Gösterim
Son İleti 16-12-11 / 01:44
Gönderen: filiz coşkun
xx
Bu Dereceye Nasıl Eriştin..?

Başlatan filiz coşkun

0 Yanıt
52 Gösterim
Son İleti 12-12-11 / 16:33
Gönderen: filiz coşkun